+4560512988 fotografcph@gmail.com

Her er en række gode råd når du skal være fotograf.

1) Godt motiv
Som udgangspunkt fungerer naturlige billeder bedre end opstillede billeder.

2) Gå tæt på
Gå tæt på. Og når du er tæt på, så gå tre skridt nærmere. Et dårligt billede er ofte dårligt, fordi det er taget på for lang afstand. Undgå forvirrende elementer ved at udvælge dit motiv og beskære dit billede, inden du trykker på knappen.

3) Udgå for meget zoom
At gå tæt på betyder, at du skal bevæge dig tæt på rent fysisk. Det er ikke nok at zoome ind på motivet. Brug kun zoom-funktionen, hvis det ikke er muligt at gå tættere.

4) Tag mange billeder
Tag flere billeder af samme situation. Med digital kamera er det ikke noget problem at tage mange billeder, du kan bare slette dem igen. Vend og drej kameraet og tag billeder fra mange vinkler, både i højformat og bredformat. Der vil altid være nogle billeder der ikke er i fokus, så tag hellere et for meget end et for lidt.

5) Stil skarp
Når man ser på et foto med mennesker, ser man automatisk på øjnene først. Stil derfor skarpt på øjnene.

6) Foto i fart
Et godt tip når du fotograferer ting og mennesker i bevægelser, sø følg motivet i samme retning som motivet bevæger sig, og tag så billedet. Så vil du få et skarpt billede af motivet.

7) Foto i naturen
Naturen bevæger sig ikke meget, så sæt kameraet på et stativ og fotografer med lukkeren åben i lang tid. Belønningen kommer i form af meget skarpe fotos, der kan tåle at blive trykt i stor størrelse.

8) Brug af blitz
Det er svært at fotografere med blitz. Men det har mange fordele, f.eks. i dagslys, hvor en blitz kan bløde skygger op og lave billeder i modlys. Husk at lukketiden forlænges, hvis du ikke bruger blitz. Fotografering skal derfor ske på et stativ.

9) Skærmen digitalt kamera
Skal have en så god opløsning, at man kan se motivet klart.

Læs mere om fotografering i KBH her