+4560512988 fotografcph@gmail.com

Måske du allerede laver billedkunst, måske du er ansvarlig for en institution med en masse håbefulde børn, eller måske du har gået i lang tid og drømt at komme i gang med billedkunst men opgaven virker uoverskuelig, fordi du ikke har meget begreb om akryl, olie, canvas eller slet og ret bare bruge simple tusser til opgaven?

Brug for en dygtig fotograf på Sjælland?

Valg af Maling

Både akryl og akvarel er vandbaseret og rigtige nemme at arbejde med da du kan fjerne eventuelle fejl med en våd klud, og især hvis det er en helt flok børnehavebørn, er dette noget du helt sikkert får brug for.

Oliemaling er oliebaseret, og hvis olien først er kommet på tøjet, gulvet eller bordet er det noget sværere at gøre rent. Derudover når du maler med oliemaling på et lærred, er det et ret svært produkt at arbejde med, så som ny håbefuld kunster så start ud med de 2 vandbaseret typer.

Valg af Lærred eller Papir eller foto

Du skal selvfølgelig bruge lærred til at male på, hvis du har valgt at bruge akryl maling. I gamle dage lavede man en træramme, og så trak man et lærred henover, hvilket er billigere hvis du skal male rigtige store billeder. Til børnehavebørn skal du nok indkøbe lærreder med papbaggrund da de fås rigtigt billigt, dog skal du huske at vand får dem til at bøje lidt. Hvis du derimod bare vil starte med standard malerier til egen hobby brug, skal du købe canvas lærred som fås i alle mulige mål og også i pakkesæt rigtig billigt online, og så slipper du også for arbejdet med at lave rammer, og de er trods bedre kvalitet end dem med pap baggrund.

Hvis du derimod vil vælge akvarel farver, så skal du kun bruge akvarel maling på et stykke papir som er lavet til selvsamme formål, for hvis du maler på forkert papir bliver dit endelige artistiske resultat ret dårligt, da farverne opfører sig anderledes afhængig af underlaget.

Valg af Pensler

Hvis dine anskaffelser skal bruges til børn, så skal du nok ikke invester i ret dyre pensler men i stedet indkøbe en stor pakke hvor penslerne er af standard størrelse.

Derimod hvis du skal bruge pensler til dig selv, skal du huske at små tynde pensler giver finere strøg og nemmere at lave detaljer, hvorimod store pensler giver logisk nok store strøg. Som håbefuld ny kunster skal du bruge et palet af forskellige størrelser, og du kan med fordel købe en pakke hvor der er 20 forskellige slags størrelser i, hvilket giver dig rig lejlighed til at eksperimenterer. Når du så har fundet frem til favoritterne, kan du indkøbe disse størrelser fremover.

Pensler fås i forskellige slags og den mest almindelige slags er lavet af syntetisk hår, og du skal nok holde dig til disse, da de også er noget nemmere at rengøre. Husk på at pensler altid skal gøres rene og holdes fugtige, så altid have dem i en kop vand for at opløse eventuelle malings samlinger i hårene.

Husk det Vigtigste for at Komme i gang med at Male

Det vigtigste du skal huske når du går i gang med at male, er at det er lang proces og nogen gange en proces som aldrig slutter, for man kan blive ved med at male på et billede indtil den fulde tilfredshed indfinder sig. For at tilfredshedsfølelsen indfinder sig, skal du sørge for at anskaffe dig de rigtige materialer som du lige har læst om, og det kan med nemhed klares online.

Indhold