+4560512988 fotografcph@gmail.com

Sådan laver du dit eget fotostudie – Du behøver ikke købe dyrt fotoudstyr for at lave dit eget fotostudie. Du kan selv billigt lave det.

God belysning er vigtigt når du skal lave gode billeder. Derfor skal du anskaffe dit nogle gode arbejdslyslamper på ca. 500 Watt. Du kan godt nøjes med en, men det er en godide at have mindst 2, og det er en god ide at også at have den type som kan sættes på et stativ, så du har mulighed for at rette lyset lige nøjagtig t til det sted du ønsker.

Derudover skal du bruge ca. 6 meter træstokke, 4 små vinkeljern, skruer, et hvidt lagen og en hæftemaskine. Det skal du bruge til at bygge en softbox.

Lampernes lys

Lampernes lys er koncentreret, derfor skal det blødes op med en “softbox”. Dette kan du lave ved, at hæfte et træskelet på et hvidt lagen. Du laver altså et træskelet at træstokkene, og hæfter et hvidt lagen på. Meningen er så at lampen skal lyse gennem lagnet og bløde lyset op.

Det kan desuden være en god ide med nogle flamingoplader som vi skal bruge til at reguler kontrasten med. De sættes ved siden at den ting man til fotografere, uden for billedet, pegende mod den ting som bliver fotograferet.

På kameraet skal du sørge for at stille hvidbalancen til kunstlys. Det bedste er et kamera med manuelle indstillingsmuligheder. Tag nogle prøvebilleder og se om de skal være lysere eller mørkere.

Læs mere om hele Danmarks Online fotoskole

Kamera indstillinger

Stil kameraets blænde på det mindste tal det er muligt. Det er det man i fagsproget kalder største blændeåbning.

Stil kameraet på 400-800 iso værdi. Jo laver iso indstilling du kan få jo bedre og mere mættet farver for du. Det gør dog at man risikere uskarpe billeder pga. af rystelser. Du kan derfor evt. bruge et stativ.