+4560512988 fotografcph@gmail.com

Her er en række gode råd til at få et godt portrætfoto.

Gå tæt på modellen

Det er ofte ansigtet vi gerne vil se, og det er ofte ansigtet der udtrykker mest. Ved at skære alt andet fra, får du et rent og stærkt udtryk. Det kan være en fordel at bruge en tele-lense, så det ikke virker for anmassende på modellen.

Brug naturligt lys

Naturlige lys giver altid de bedste billeder. Placer din model tæt på et stort vindue eller lidt i skyggen på en solrig dag.

Tag portrættet lidt fra oven

Hvis du bruger hvidvinkel, vil din model også se lidt slankere og længere ud, hvis du skyder dem lidt oppe fra.

Rens baggrunden – Brug lav dybdeskarphed

Baggrunden kan nemt komme til at tage for meget opmærksomhed. Ofte ønsker vi at fokus skal være på øjnene og intet andet sted. Så hvis du fotografere et sted, hvor der sker meget, så prøv at åbne helt op for blændet, så du får en lav dybdeskarphed. Hvis du ikke kan styre blændet på dit kamera eller hvis du vil undgå den lave dybdeskarphed, så sørg for at finde en baggrund der er rolig f.eks. en mur.

Tag et billede og evaluer

Tjek hovrdan det billede eller billeder du har taget er bliver, og korriger før du skyder igen. Foretage ændringer på kameraet, modellen eller baggrunden.

Tag mange billeder

Med digitalkamera er der ingen undskyldning for ikke at tage et par hundrede billeder nu du er i gang. Sørg for at have noget at vælge imellem. Frasorteret alle dem, hvor den portrætterede blinker eller hvor der er andre ting du ikke er tilfreds med.

Indhold