+4560512988 fotografcph@gmail.com

objektiv

Et objektiv er en del af et optisk instrument som bruges til at “indfange lys”. 

Kvaliteten og dermed prisen på et objektiv afhænger blandt andet af linsernes kvalitet, hvor godt der er korrigeret for sfærisk aberration og andre optiske fejl, om objektivet er skarpt i hele billedet, eller om skarphed og lysindfald falder i hjørnerne, om der er indbygget autofokusmotor og lignende. Prisen vil også normalt hænge tæt sammen objektivets maksimale blænde, idet store blænderåbninger kræver større linser og generelt større krav til den optiske kvalitet.

Lysmåler

I digitale kameraer, er der indbygget en lysmåler. Formålet med lysmåleren er at evaluere belysningen så kameraet enten automatisk kan indstille kameraets lukkertid og/eller blænde så billedet bliver korrekt eksponeret, eller også informere fotografen om, hvilken lukketid og blænde der kræves for at få en korrekt eksponering.

ISO-tallet

ISO-tallet er et udtryk for hvor lysfølsom sensoren på kameraet er. Store sensorer i spejlreflekskameraer er meget lysfølsomme, mens små kompaktkameraers sensorer er mindre lysfølsomme.

Det er en myte, at et højt ISO-tal er det bedste. Et kamera vil altid levere det flotteste resultat ved det laveste ISO-tal, det kan indstilles til. Køb derfor et kamera med så høj mindste ISO-indstilling som muligt. Men lad være med at lægge særlig vægt på, hvor højt ISO-tallet kan skrues op.

Læs mere om fotografering her

Indhold