+4560512988 fotografcph@gmail.com

Her på siden laver vi lidt ala Fotoskolen konceptet. Vi fortæller lidt om vores erfaringer og billedforståelse og ikke mindst kameraets opbygning samt tilbehør dertil.

Brug for en dygtig bryllupsfotograf?

Hvad er Autofokus?

Autofokus er en funktion i optiske instrumenter, såsom kameraer, mikroskoper og kikkerter, hvor teknikken stiller skarpt, modsat manuel fokus hvor der stilles skarpt ved typisk at dreje en ring på objektivet. Et autofokussystem involverer dels en fokusdetektor og dels et motorsystem til at foretage den egentlige justering.

Læs mere om fotografering i Vordingborg

Reservedele til kameraer

Hvad er billedbehandling?

Billedbehandling er betegnelsen for at ændre og justere et billede ved hjælp af en computer. Dette gøres f.eks. ved hjælp af særligt software, der giver mulighed for at justere kontrast, lys, farvetone m.m. Man har desuden mulighed for at retouchere billeder samt klippe billeder sammen til helt nye billeder.

Hvad er Billedstabilisering?

Billedstabilisering er en familie af teknikker som forøger stabilisering af billeder og anvendes blandt andet ved fotografering og videooptagelser samt i kikkerter og teleskoper. Ved eksempelvis fotografering og videooptagelser, er fordelen ved billedstabilisering, blandt andet, muligheden for at tage/ optage billeder i langt svagere lys end normalt uden at billederne bliver uskarpe. Det vil sige at ved at tage et håndholdt billede kan væsentlig længere lukketider anvendes, eksempelvis kan 1/25 sekund erstattes med ½ sekund, når det gælder fotografering.

Blitzen

En blitz eller en flash er en ekstra lyskilde, man benytter ved fotografering for at kompensere for manglende eller uheldigt lys. Den udsender et kortvarigt, men kraftigt lys og ved hjælp af forskellige former for teknik affyres den i det øjeblik, kameraets lukker er åbnet. Den kortvarige udlagning, som med moderne udstyr sjældent varer længere end 2 ms, giver en anden typisk anvendelse, nemlig at “fryse” motiver i hurtig bevægelse.

Se flotte billeder taget i Haslev

bryllupsfotograf

Bracketing

Bracketing er det at tage flere fotografier af samme motiv med forskellige indstillinger af kameraet. Det er praktisk i situationer, som gør det meget svært at opnå et tilfredsstillende billede med ét skud, især når en lille variation i eksponering har en stor indflydelse på billedets kvalitet.

Digital zoom

Digital zoom er en funktion i et kamera, hvor billedet forstørres af den indbyggede software. Problemet med den type zoom er, at mængden af informationer i billedet ikke øges, da de er afhængige af hvad der ses igennem kameraets objektiv. I stedet tages den miderste del af billedet og forstørres op til at fylde hele billedrammen.

digitalkamera

Et digitalkamera er et kamera, hvor den lysfølsomme film er skiftet ud med en lysfølsom sensor. Digitalteknikken har fundet vej ind i flere forskellige kameratyper så man nu har f.eks. digitale fotografiapparater, digitale videokameraer og også specialfotografering som digital røntgenfotografi. Der er også opstået nye kameragrupper som f.eks. web-kameraer.

Se kreative fotografier fra Nakskov her

Eksponeringsværdi

Eksponeringsværdi er et fotografisk begreb som angiver den lysmængde som passer til en given kombination af blændertal og lukkertid.

kamera

Et kamera (lat. camera, “rum”) er et apparat, der benyttes til at affotografere et motiv. Betegnelsen dækker både over kameraer til enkeltbilleder (fotografiapparat) og levende billeder (filmkamera eller videokamera). Ved hjælp af en række linser, kaldet et objektiv, og evt. spejle og prismer ledes lyset ind i kameraet, hvor det belyser et lysfølsomt medium. Dette medie kan enten være en lysfølsom celluloidfilm, en lysfølsom digital billedsensor eller andet.

Lukkertid

Lukkertid er den tid hvor lukkeren i et kamera er åben. Kaldes også eksponeringstid. Jo længere tid lukkeren er åben, desto mere lys får lov at slippe ind i kameraet. Lange lukkertider vil medføre en udtværing af motiver i bevægelse (eller af kameraets bevægelser og rystelser) og det kan efter smag bruges som stillistisk element i et fotografi. Et hyppigt motiv er f.eks. natoptagelser af hvor billygter trækkes ud til lange “lyslinier”.

bryllupsfotografer

pixel

En pixel (forkortelse fra engelsk picture + element) en af de mange prikker eller punkter, der tilsammen udgør et billede på f.eks. en computerskærm. Det er den mindste enhed der vises på et skærmbillede.

Kreative billeder taget i Nykøbing Falster

spejlreflekskamera eller SLR

Et spejlreflekskamera eller SLR (single-lens reflex) er en særlig type kamera, hvor der inde i kameraet er monteret et system af spejle og prismer, så det billede, man ser i kameraets søger, er identisk med det endelige billede, idet motivet betragtes gennem kameraets objektiv.

zoomobjektiv

Et zoomobjektiv er et objektiv med variabel brændvidde. Det kendes også under navnet vario-objektiv. Zoomobjektiver blev først udviklet til filmkameraer og siden til videokameraer, men er siden 1980’erne blevet billigere og derfor mere og mere almindelige, også til almindelige fotografiapparater.

Mød en uddannet fotograf fra Hørsholm

Indhold